Csont anyagcsere panel

Pontos diagnózis, gondoskodó kezelés

Csont anyagcsere panel

A csontok egészségének megőrzése életünk során kiemelten fontos. A csontok állapotának megismerése és a csontanyagcsere vizsgálata segíthet a korai diagnózisban, és lehetővé teszi a megfelelő kezelés megkezdését, ha szükséges. A csontok egészsége befolyásolja a mozgásunk minőségét, a testtartásunkat és a fizikai aktivitásunkat is. A csontanyagcsere vizsgálatokkal időben észlelhetők az esetleges eltérések, és megelőzhetők a súlyosabb csontbetegségek.

Miért fontos ez a vizsgálat?

Talán kevésbé köztudott, hogy csontrendszerünk nem csupán testünk vázát képezi, hanem a legnagyobb ásványianyag raktározó szervrendszerünk is egyben. A kalcium, foszfor és magnézium elsődleges raktározója, melyek a csontanyagcserében is fontos szerepet játszanak. A kalciumnak különösen sokféle szerepe van a szervezetben: a csontrendszer szilárdságának meghatározója szükséges a normális idegi- és izomműködéshez, számos enzim aktivitását befolyásolja fontos szerepet játszik a sejten belüli jelátvitelben is Egy átlagos felnőtt szervezetében 1-2 kg kalcium található, melynek 98%-át a csontrendszer tárolja. A foszfor a csontállományt alkotó másik fontos vegyület. A szervezet energiafolyamatinak fontos tényezője.

Mit vizsgálunk?

A csontok állománya és szerkezete a változó környezet változó szükségleteihez igazodik, épül és bontódik a mozgatóizmok erejének és terhelésének függvényében. Ha a terhelés nő, a csontállomány épül, ha pedig a fizikai aktivitás csökken, csökken a csontok tömege és ereje is. Az egészséges csontszövet 10%-a évente újjáépül. Amt vizsgálunk: PTH és D-vitamin

Mennyibe kerül?

A vizsgálat ára: 15 500 Ft

Foglaljon időpontot

Időpont egyeztetés

Foglaljon időpontot néhány kattintással a naptárunk segítségével.

Miért válassza az Aphrodite Clinic laborvizsgálatait?

Pontos eredmények, amelyekre számíthat.

Az egészség az egyik legértékesebb kincsünk. Az Aphrodite Clinic laborvizsgálati szolgáltatásai a legmodernebb technológiákat és módszereket alkalmazzák, hogy Önnek pontos és megbízható eredményeket nyújtsanak. Legyen szó rutin ellenőrzésről, specifikus probléma feltárásáról vagy egészségi állapotának átfogó értékeléséről, nálunk biztos kezekben van.

0%

Szakérő gondosság

Minden egyes mintát tapasztalt szakembereink elemznek, akik elkötelezettek a precizitás iránt. Az Aphrodite Clinic laboratóriumaiban a legújabb technológiákat és eszközöket alkalmazzuk, hogy a lehető legpontosabb eredményeket kapjuk.

0%

Az Ön adatainak és eredményeinek védelme

Tudjuk, mennyire fontos az Ön számára az adatvédelem és a diszkréció. Biztosíthatjuk, hogy minden vizsgálatot a legnagyobb biztonságban és bizalmasan végezünk el. Az Ön egészsége és magánélete nálunk első helyen áll.

A világ bármely pontjáról is érkezik, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.

Az Aphrodite Clinic célja, hogy a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsa nem csak hazai, de külföldi páciensek számára is. Büszkék vagyunk arra, hogy szolgáltatásainkat a világ minden tájáról érkező páciensek veszik igénybe, és elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden egyes páciens a legjobb ellátást kapja.