Szénhidrát anyagcsere panel

Pontos diagnózis, gondoskodó kezelés

Szénhidrát anyagcsere panel

A szénhidrát anyagcsere panel, más néven orális glukóz tolerancia teszt (OGTT), egy fontos laborvizsgálat, amely a szénhidrát anyagcsere állapotának felmérésére szolgál. Segítségével korai stádiumban felismerhető a terhességi cukorbetegség, a panaszokat még nem okozó cukorbetegség, valamint az azt megelőző állapot, a csökkent glükóz tolerancia.

A vizsgálat menete

Előkészületek: A vizsgálat előtt három napon keresztül napi legalább 150 g szénhidrát tartalmú étkezés ajánlott. A vizsgálatot éhgyomorra, a reggeli órákban kell elvégezni.

Vércukor-ellenőrzés: A vizsgálat kezdeteként ujjbegyes vércukor-ellenőrzés történik. Ha az érték 7.00 mmol/l alatt van, a vizsgálat folytatódik.

Glükóz bevitele: A páciensnek 75 g glükózt tartalmazó édes oldatot kell elfogyasztania.

Második vérvétel: A glükóz bevitele után 120 perccel újabb vérvétel történik, amelyből megállapítható a glükóztolerancia.

Mit jelentenek az eredmények?

Normál glükóz tolerancia: Ha a 120 perces érték az éhgyomri érték körüli szintre tér vissza.

Csökkent glükóz tolerancia: Ha a 120 perces érték 7,8-11,0 mmol/l között van.

Cukorbetegség: Ha a 120 perces érték 11,0 mmol/l felett van.

Mennyibe kerül?

A vizsgálat ára: 8000 Ft

Foglaljon időpontot

Időpont egyeztetés

Foglaljon időpontot néhány kattintással a naptárunk segítségével.

Miért válassza az Aphrodite Clinic laborvizsgálatait?

Pontos eredmények, amelyekre számíthat.

Az egészség az egyik legértékesebb kincsünk. Az Aphrodite Clinic laborvizsgálati szolgáltatásai a legmodernebb technológiákat és módszereket alkalmazzák, hogy Önnek pontos és megbízható eredményeket nyújtsanak. Legyen szó rutin ellenőrzésről, specifikus probléma feltárásáról vagy egészségi állapotának átfogó értékeléséről, nálunk biztos kezekben van.

0%

Szakérő gondosság

Minden egyes mintát tapasztalt szakembereink elemznek, akik elkötelezettek a precizitás iránt. Az Aphrodite Clinic laboratóriumaiban a legújabb technológiákat és eszközöket alkalmazzuk, hogy a lehető legpontosabb eredményeket kapjuk.

0%

Az Ön adatainak és eredményeinek védelme

Tudjuk, mennyire fontos az Ön számára az adatvédelem és a diszkréció. Biztosíthatjuk, hogy minden vizsgálatot a legnagyobb biztonságban és bizalmasan végezünk el. Az Ön egészsége és magánélete nálunk első helyen áll.

A világ bármely pontjáról is érkezik, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.

Az Aphrodite Clinic célja, hogy a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsa nem csak hazai, de külföldi páciensek számára is. Büszkék vagyunk arra, hogy szolgáltatásainkat a világ minden tájáról érkező páciensek veszik igénybe, és elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden egyes páciens a legjobb ellátást kapja.